Programma voor vrijdag 18 november bekend

Vrijdag 18 november, in de Kargadoor te Utrecht, vraagt de Kantel Academie Nederland om jouw hulp. Maak samen met ons het kantelprogramma voor de winter 2016/2017 en zorg dat je er straks ook deel van uitmaakt!

Het programma is bekend:

13:30 Welkom, voorstelronde

13:45 Uiteen in 3 groepen

Groep 1:

Vraag uit het veld:

GGZ-beraad Overijssel: Hoe krijgen we onze nieuwe missie, visie en doelen het beste voor het voetlicht? Wat doen we als eerste, wat doen we later, welke middelen (vormen) zetten we in e.d.?

Met andere woorden, hoe ontwerp je een gekanteld communicatieplan? Dat doen we in eerste instantie met het GGZ-beraad Overijssel.

Groep 2:

Kantelen voor beginners:

Hoe maken we een aantrekkelijk programma (van bijvoorbeeld 3 avonden) waarin geïnteresseerden geïntroduceerd worden in de wereld van het kantelen: theorie en praktijk + verschillende disciplines. We pakken er wat achtergrondinformatie bij (genoeg wetenschappers om aan te halen, filmpjes om te laten zien), vervolgens vertellen onze kantelpartners afwisselend over hun eigen praktijk in het onderwijs, de zorg en de energievoorziening.

Groep 3:

Kantelspiegel voor gemeenten:

Gemeenten willen vaak graag initiatieven de ruimte geven, hoe kunnen we hen als kantelprofessionals helpen?

a)      Wat is er nodig bij (binnen?) lokale overheden, wat speelt er en wat scheelt er?

b)     Wat zijn dan die kantelprofessionals: het is een nieuw ambacht, welke competenties en activiteiten horen daar bij?

15:00 Pauze

15:15 Delen van de resultaten

15:30 Brainstorm over andere onderdelen van het kantelprogramma

a)      Is het bijvoorbeeld een idee om samen met andere kantelinitiatieven een landelijke “dag van de kanteling” te gaan organiseren (logisch moment in het voorjaar, de tijd van nieuw leven?)

16:30 Borrel

 

Deel deze blog op social media